Een heerlijk wit strand treft je aan de baai van Playa Porto Mari. Het is breed en de zee is superhelder omdat de ondergrond in het water helemaal uit wit zand bestaat. Voor kinderen is het een ideaal strand omdat het water geleidelijk dieper wordt, en de ondergrond onder water is bijna allemaal wit zand. Alleen tijdens het water inlopen zijn er veel schelpen en koraalstukken waar je even overheen moet lopen. Gelukkig zijn ze niet scherp.

Tijdens het snorkelen zie je wel mooie vissen, maar spectaculair is het niet. Er zijn onder water speciale betonnen ballen geplaatst waar de vissen in kunnen schuilen en waar koraal en begroeiing zich op kan vestigen. Die zijn wel leuk om te bekijken, ook voor de kinderen. Aan de zijkanten bij de rotsen is het wel leuk snorkelen, en hoe verder je richting zee gaat langs deze zijkanten, hoe meer vis je zult zien. (Kijk wel uit voor de scherpe rotsen! Laat je kinderen daar liever niet zwemmen.)

Het strand is erg ruim, en er zijn heel veel ‘schuilplekken’ voor de zon, zowel onder de vele parasols als onder de bomen. Natuurlijk is het strand ruim voorzien van ligbedjes welke je kunt huren voor 6 gulden.

De autorit naar Porto Mari is trouwens ook bijzonder mooi. Je komt langs flamingo’s en de zoutpannen, en eenmaal door de poort van Porto Marie kom je op een lange geasfalteerde privéweg naar het strand door een prachtig natuurgebied.